Înființarea unei firme cât și a înființarea unei sucursale sau filiale durează 3 lucrătoare din momentul în care dosarul este depus la ORCT (Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul judeţului unde firma îşi va stabilii sediul social).

Consultanții noştrii vă pot îndruma în alegerea formei juridice celei mai potrivite pentru ceea ce aveți dumneavoastră nevoie.

Trebuie să pregătiți 3 variante de denumire pentru viitoarea firmă. Este bine să optați pentru variante cât mai complexe, având în vedere că rezervarea se face la nivel național și nu pot exista două societăți cu nume identic sau asemănător.

Dacă nu știți exact ce formă administrativă să alegeți pentru înfiinţarea firmei, iată câteva detalii despre ce presupune înființarea unui S.R.L., P.F.A., I.I., sau I.F.

 

Înfiinţare SRL

Infiinţarea unei firme S.R.L. (Societate cu Răspundere Limitată),  durează între 3zile lucrătoare din momentul in care dosarul este înregistrat la ONRC. Consultanții noştrii vă pot îndruma în privinţa detealiilor în alcătuirea dosarului pregătit pentru ONRC.

Înfiinţare PFA

Înființarea unui PFA (Persoană Fizică Autorizată) durează 3 lucrătoare din momentul in care dosarul este depus la ONRC. Este bine de știut că, începând cu 19.04.2013, toate PFA-urile se constituie neplătitoare de TVA

Înfiinţare II

Înființarea unei entități de tip I.I. ( Întreprindere Individuală) durează  3  zile lucrătoare din momentul în care dosarul este depus la ONRC. În cazul II întreaga răspundere pentru datoriile acumulate de întreprindere revin persoanei fizice care deține acest statut.

Înfiinţare IF

Înființarea unei entități de tip I.F. (Întreprindere Familială) durează între 3 zile lucrătoare din momentul în care dosarul este depus la ONRC.
Este necesar să pregătiți trei denumiri.

* Serviciile de consultanţă în domeniul redactării, completării şi depunerii documentaţiei pentru înfiinţarea şi modificarea profesioniştilor (firme şi persoane fizice) la registrul comerţului, sunt asigurate în parteneriat cu un cabinet de avocatură specializat în drept comercial.